LOGO

Home     |       over ons     |     producten    |     nieuws     |     contact

Fipronil

De sector kampt sinds enige tijd met de Fipronil kwestie. Wij betreuren dit ten zeerste en willen ons medeleven naar iedereen uitspreken. Dagelijks worden wij meermaals gecontacteerd met de vraag of onze producten wel veilig zijn. Dit vinden wij heel begrijpelijk. Bekijk hier ons officiële statement in het Nederlands en het Duits

Wij hebben nooit Fipronil in de handel gebracht. Ook niet in het verleden.  Onze producten zijn daar dan ook 100% vrij van. De producten die wij gebruiken voor het weren van Bloedluis zijn PFP Mite Control, M 50 LA en M 50 Q en hebben een biologische herkomst. In Duitsland zijn deze producten door het Fibl getest en geschikt bevonden voor de biologische landbouw. 

Wij hopen hiermee uw ongerustheid over onze producten weg te nemen. Heeft u vragen dan mag u ten aller tijde contact met ons opnemen.

Sinds februari 2017 zijn wij GMP+ gecertificeerd!

Sinds februari 2017 zijn wij GMP+ gecertificeerd!

GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie. 

Bij GMP gaat het er om, dat nauwkeurig is vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Tijdens de productie worden alle grondstoffen, tussenproducten en eindproduct gecontroleerd en wordt het proces precies bijgehouden op het zogenaamde bereidingsprotocol. Mocht er achteraf toch iets mis blijken te zijn, dan kan men altijd achterhalen hoe het gemaakt is, wie het getest heeft, waar en welke grondstoffen er gebruikt zijn. Deze manier van produceren, genaamd Good Manufacturing Practice, is er om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Bedrijven met een GMP Plus certificaat voldoen dus aan alle lokale en internationale wettelijk gestelde normen in de diervoederindustrie. Indien u meedoet aan het kwaliteitskeurmerk QS is dat hiermee ook geborgd. QS neemt integraal de toelating van de GMP+ over. 

Voor kwaliteit en vakmanschap bent u bij Freriks aan het juiste adres!

Bekijk hier ons certificaat