LOGO

Home     |       over ons     |     vacatures     |     producten    |     nieuws     |     contact

Drinkwaterhygiëne... absolute noodzaak!

De snelste manier waarop een ziekteverwekker een ziekte kan verspreiden in een boerderij en het merendeel van uw veestapel kan aantasten, is via het drinkwater. Besmet drinkwater kan zwaar doorwegen op het immuunsysteem van het pluimvee en zal stress en ziektes veroorzaken door de constante blootstelling aan deze hoge besmettingsgraad. Salmonella, E. coli bacteriën, streptokokken, enz. kunnen gemakkelijk worden overgedragen naar elk hok en elke drinknippel, waar ze uiteindelijk worden geconsumeerd door een dorstig dier.

Een gedegen hygiëneplan toepassen met beheer, reiniging en ontsmetting als speerpunten zou geheel nutteloos kunnen blijken als u het drinkwater vergeet of zelfs niet eens opneemt in uw hygiëneplan. De grootste problemen doen zich voor wanneer er een biofilm in de drinklijn ontstaat. In zo’n biofilm worden schadelijke ziekteverwekkers beschermd en kunnen ze zich vermenigvuldigen. Hoe meer minerale afzettingen zoals ijzer, mangaan, calcium enz. aanwezig zijn – bijvoorbeeld door hard water – hoe gemakkelijker organisch materiaal (zoals bacteriën) zich kan hechten aan de binnenkant van de drinklijn.

Veilig reinigen van leidingen met Cid Clean

Cid Clean is een reinigingsmiddel (PT05 geregistreerd) op basis van gestabiliseerde waterstofperoxide in een speciaal complex, dat gebruikt kan worden voor het reinigen van drinkwatersystemen. Het is 100% biologisch afbreekbaar, is veilig voor mens, dier, milieu en materiaal en vrij van (zware) metalen. 

Wilt u meer weten over het grondig reinigen van uw leidingen?
Neem dan contact met ons op en vraag naar ons speciale reinigingsprotocol!