Logo 2020                              Home     |       over ons     |     producten    |     nieuws     |     contact

Beperk stress en ziektes door preventie en effectieve vliegenbestrijding

Bij aanhoudende hoge temperaturen blijft het bestrijden van vliegen noodzakelijk. Zolang de temperaturen boven de 12 graden Celsius blijft, vermeerderen vliegen zich nog steeds.

Wat kun je doen? 

Het voorkomen van stress en ziektes door vliegenoverlast is natuurlijk het allerbeste. Een goede hygiëne is daarom van groot belang. Verwijder mest, voerresten en gebroken eieren daarom zo spoedig mogelijk.

Voor een effectief bestrijdingsprogramma adviseren wij het gebruik van een adulticide (vliegendood), zoals Agita in combinatie met Neporex.

Twenty One 10 WG

Azamethifos 10% was vroeger toegelaten onder de naam Alfacron WP 10. Alleen de naam en het toelatingsnummer zijn veranderd. Het product is nu weer op de markt onder de naam Twenty One. Twenty One is een wateroplosbaar poeder op basis van 10% azamethiphos. Het product wordt aangebracht als strijkmiddel en heeft een snelle en langdurige werking. Insecticide ter bestrijding van vliegen in stallen zoals rundvee- en paardenstallen, varkens-, kippen- en kalverhokken.

Bekijk product

Neporex

Een zeer goed wateroplosbaar granulaat. Neporex heeft effect op vliegenmaden, niet op eieren, poppen of vliegen. Het voorkomt de vorming van een nieuwe huidlaag (chitine), zodat de maden al sterven tijdens het vervellen. Afname van vliegendruk is ongeveer een week na toediening te verwachten. Neporex is inzetbaar bij diverse soorten vee: kippen, kalkoenen, vleeskuikens, konijnen, varkens, melkvee, kalveren en vleesvee. Toepassen op kweekplaatsen van vliegen, bijvoorbeeld mest en ander rottend vochtig organisch afval. Ook effectief tegen rattenstaartlarven. Veilig voor andere nuttige insecten (roofvliegen uitgezonderd).

Bekijk product