LOGO

Home     |       over ons     |     vacatures     |     producten    |     nieuws     |     contact

Beperk stress en ziektes door preventie en effectieve vliegenbestrijding

Bij aanhoudende hoge temperaturen blijft het bestrijden van vliegen noodzakelijk. Zolang de temperaturen boven de 12 graden Celsius blijft, vermeerderen vliegen zich nog steeds.

Wat kun je doen? 

Het voorkomen van stress en ziektes door vliegenoverlast is natuurlijk het allerbeste. Een goede hygiëne is daarom van groot belang. Verwijder mest, voerresten en gebroken eieren daarom zo spoedig mogelijk.

Voor een effectief bestrijdingsprogramma adviseren wij het gebruik van een adulticide (vliegendood), zoals Agita in combinatie met Neporex.

Agita

Agita is een effectief insecticide ter bestrijding van vliegen in dierverblijfplaatsen. Met een uiterst daadkrachtig maaggif (Thiamethoxam), een aantrekkelijk feromoon (Tricoseen) en onweerstaanbare suikers, geeft Agita een hoog percentage dode vliegen binnen zeer korte tijd. Nadat een volwassen vlieg van Agita heeft gesnoept, kan hij nog maximaal 2 m afleggen! Pas Agita toe op plekken waar vliegen zich bij voorkeur ophouden. Doordat de meeste vliegen niet ter plekke doodgaan blijft het behandelde oppervlakte schoner en heeft het product een werkingsduur van 4 tot 6 weken. Het product is alleen voor professioneel gebruik.

Neporex

Een zeer goed wateroplosbaar granulaat. Neporex heeft effect op vliegenmaden, niet op eieren, poppen of vliegen. Het voorkomt de vorming van een nieuwe huidlaag (chitine), zodat de maden al sterven tijdens het vervellen. Afname van vliegendruk is ongeveer een week na toediening te verwachten. Neporex is inzetbaar bij diverse soorten vee: kippen, kalkoenen, vleeskuikens, konijnen, varkens, melkvee, kalveren en vleesvee. Toepassen op kweekplaatsen van vliegen, bijvoorbeeld mest en ander rottend vochtig organisch afval. Ook effectief tegen rattenstaartlarven. Veilig voor andere nuttige insecten (roofvliegen uitgezonderd).