Logo 2020                        Home     |      over ons     |      producten    |    nieuws     |     contact

CID lines

CID LINES is een Belgisch bedrijf dat werd opgericht in 1988. CID LINES streeft ernaar om een gevestigde waarde te zijn op het gebied van innovatieve hygiëneoplossingen door het aanbieden van complete productassortimenten, totaaloplossingen en knowhow in combinatie met technisch advies.

Drinkwaterhygiëne

De snelste manier waarop een ziekteverwekker een ziekte kan verspreiden in een boerderij en het merendeel van uw veestapel kan aantasten, is via het drinkwater. 

Besmet drinkwater kan zwaar doorwegen op het immuunsysteem van de varkens en zal stress en ziektes veroorzaken door de constante blootstelling aan deze hoge besmettingsgraad. Salmonella, E. coli bacteriën, streptokokken, oöcysten (coccidiose) enz. kunnen gemakkelijk worden overgedragen naar elke varkensbocht en elke drinknippel of drinkbak, waar ze uiteindelijk worden geconsumeerd door een dorstig dier.

Het zorgvuldig reinigen van leidingen is dus van groot belang!

Bekijk onze producten

Stalhygiëne

Nadat de dieren de stal hebben verlaten, is het tijd om het reinigingsprotocol te starten. Hoe eerder, hoe beter. Sommige micro-organismen kunnen wel tot 60 dagen overleven als er organisch vuil is achtergebleven. Daarom is reinigen absoluut noodzakelijk! 

Het verwijderen van dit organisch vuil moet gebeuren op een makkelijke, snelle manier en tegen een kostenefficiënte prijs. Daarom ontwikkelde CID Lines een gamma aan alkalische reinigingsmiddelen die hun voordelen dagelijks bewijzen op vele pluimveehouderijen wereldwijd.

Bekijk onze producten

Handhygiëne

Een goede handhygiëne houdt meer in dan snel even het vuil van de handen wassen onder de kraan. Als men alle inspanningen levert om de hoogste hygiene standaarden te handhaven bij machines, dieren en hun omgeving, mag men ook de persoonlijke hygiëne niet over het hoofd zien.

Om die reden ontwikkelde CID LINES een compleet gamma voor het reinigen en desinfecteren van de handen. Een regelmatige en grondig uitgevoerde handhygiëne helpt immers mee om de verspreiding van infecties tegen te gaan.

Bekijk onze producten

Broederijhygiëne

Een broederij is een centrale plek waar de broedeieren na 21 dagen in eendagskuikens veranderen. Alle parameters om deze overgang mogelijk te maken zijn helaas ook ideaal voor de groei van bacteriën en schimmels: temperatuur, water, zuurstof en nutriënten. Het moge dan ook overduidelijk zijn dat het van groot belang is de blootstelling van de eieren of kuikens aan schadelijke bacteriën en schimmels te beperken.

De hygiëne van de broederij start uiteraard bij gezonde opfokdieren. Dit moet gepaard gaan met optimale bioveiligheid. CID Lines beschikt over alle producten voor een uitstekende bioveiligheid, van ei tot kuiken.

Bekijk onze producten