Home   |   laboratorium   |   monsternames   |   dierenartsenpraktijk   |   nieuws   |   contact   |   vacatures 

ONZE DIERENARTSENPRAKTIJK

Wij zijn een dierenartsenpraktijk die zich vooral met pluimvee bezig houdt. Wij zijn vertrouwd met alle schakels van de pluimveehouderij: vleeskuikens, legkippen, moederdieren, kalkoenen, opfok en eenden. 

Ook begeleiden wij broederijen en slachterijen.Voorkomen is beter dan genezen en meten is weten - ook wat betreft dierziekten. Met ons eigen lab (Raad voor Accreditatie reg.nr. L414) kunnen we veel ziekteverwekkers opsporen, vaak voordat de dieren ziek zijn. Met vaccins, vitaminen, zuren en fytotherapie kunnen we vaak problemen voorkomen; dit doen we in overleg met onze collega’s van Freriks.

Bel ons dus niet alleen als de dieren ziek zijn, bel ons juist als u wilt weten of de dieren helemaal gezond zijn.

Demetris DierGezondheid: wij leveren diagnoses, geen dozen!

img

Jeroen Leus

Directeur & dierenarts
+31 (0)655 755 502
jeroen.leus@pfhs.nl

img

Robert Kasperink

Dierenarts
+31 (0)611 764 003
robert.kasperink@pfhs.nl

img

Roelof Swart

Dierenarts
+31 (0)610 226 196
roelof.swart@pfhs.nl

Parasitologie

Ontwormingsmiddelen vallen onder de URA regelgeving. Via onderstaande buttons kunt u ontwormingsmiddelen bij ons bestellen als u een één-op-één overeenkomst heeft met ons (Demetris is uw vaste dierenarts) of als u mest van uw dieren instuurt voor wormonderzoek. Ook een wormonderzoek kunt u aanvragen via onderstaande button.

Na dit onderzoek schrijven wij een jaarrecept uit en ontvangt u van ons de juiste ontwormingsmiddelen. Onze dierenartsen leggen u graag uit wat de beste mogelijkheid is om uw kippen te behandelen:

- Ontwormen via het voer met Fludoprex; vraag hiervoor een attest aan bij onze apotheek op telefoonnummer (026) 3193 903 of  via onderstaande button.

- Ontwormen via water met de middelen Panacur of Flimabend; aan te vragen via onderstaande bestelbutton.

Ontwormen pluimvee

Mestonderzoek kan worden gebruikt om de diagnose te stellen bij een koppel kippen als er problemen zijn als diarree, vermageren, onvoldoende groei, te weinig eieren enz. Bij aanwezigheid van worm(eieren) kunnen deze, de aanwezige problemen, verklaren. Acute virale ziektes zijn vaak makkelijk te onderkennen bij kippen. Het is echter lastig om aan de buitenkant te kunnen zien of een kip een worminfectie bij zich draagt.

Bij chronische worminfecties kan vermagering opvallen, het verenpak wordt dof, en de lellen en poten worden bleek van kleur. Veel chronische ziektes gaan echter gepaard met deze aspecifiek symptomen, en het is vaak alleen mogelijk om met een mestonderzoek de worminfectie te bevestigen. Worminfecties kunnen, naast genoemde problemen, ook een rol spelen bij de overdracht van bijvoorbeeld Histomonas spp(blackhead) de kans op andere infecties, zoals met E.coli of Pasteurella spp, vergroten. 

Ontwormen overige diersoorten

Omdat bij schapen en bijvoorbeeld geiten en paarden het gemiddeld besmettingsniveau in de kudde belangrijker is dan de mate van wormbesmetting van een individueel dier gebruikt men gemengde mestmonsters.

Parasieten van het maag-darm-kanaal, maar ook die van de lever kunnen worden aangetoond. De geproduceerde eieren, larven, oöcysten of parasieten worden uitgescheiden via de faeces en kunnen microscopisch worden aangetoond.